Formule 1

Ambitieuze Verstappen twijfelt over nog een jaar bij Toro Rosso

Max Verstappen weet niet of hij volgend jaar zijn Formule 1-ambities nog kan waarmaken in dienst van Toro Rosso.

De 18-jarige Nederlander staat voor zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport, maar twijfelt of hij ook in 2017 nog rijdt voor het Italiaanse team. "Dat zou kunnen. Het is mogelijk, maar het is niet mijn doel", beaamt Verstappen in gesprek met Motorsport.com. "Ik wil vooruit."

Hoewel de Limburger het bijzonder naar zijn zin heeft bij Toro Rosso, denkt hij zijn ambities niet waar te kunnen maken bij het dochterteam van Red Bull. "Op een bepaald moment wil je ook races winnen. Je wilt vooruit en je wilt naar de absolute top. We zien wel waar ik volgend jaar terechtkom."

Verstappen beëindigde zijn eerste jaar met 49 punten al op een knappe twaalfde plek in de WK-stand, maar zegt daardoor geen druk te ervaren vanuit Red Bull. "De toekomst ziet er positief uit, ook voor volgend jaar. Ik ga gewoon genieten van dit seizoen en ik probeer veel ervaring op te doen. Dan zien we wel waar we komend jaar eindigen."

Voor dit seizoen heeft de jonge coureur zichzelf dan ook nog geen doel gesteld. "Het is eigenlijk nog te vroeg om daar echt een antwoord op te geven, want we weten nog niet hoe goed de auto daadwerkelijk is. Het gevoel is positief, dat zeker, maar in Melbourne krijgen we een beter beeld van de situatie."

Ferrari

Onder meer Ferrari zou zich na dit seizoen willen melden bij Verstappen, die zich bijzonder vereerd voelt door de vermeende belangstelling. "Het is goed om te zien dat andere mensen ook positief over je zijn."

"En het is altijd leuk wanneer je in verband gebracht wordt met een dergelijk team. Ook al is er op dit moment nergens sprake van", aldus de Limburger. "Ik ben blij met waar ik nu zit en focus me gewoon op mijn huidige job: mezelf verder verbeteren en meer ervaring opdoen. Daarna zien we wel wat er in de toekomst gebeurt."

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op zondag 20 maart met de Grand Prix van Australië in Melbourne.

Tip de redactie