Formule 1

'Definitieve auto Renault mat goudgeel met mat zwart'

De renstal van Renault onthult op woensdag 16 maart de definitieve wagen voor het komende Formule 1-seizoen bekend en daarbij zal naar verwachting de kleur mat goudgeel overheersen met details in mat zwart.

De RS16 was onlangs in Barcelona tijdens de testsessies nog te zien in overwegend zwart met gele accenten, maar volgens Autosport.com gaat dat dus veranderen.

Renault had eerder al laten weten dat die samenstelling van kleuren niet definitief zou zijn. Bij het nieuwe ontwerp is mat goudgeel de overheersende kleur en is zowel de voor- als achtervleugel mat zwart, zo verwacht het Britse autosportblad.

Waarschijnlijk worden over de gehele wagen matte kleuren gebruikt. Naar schatting scheelt dat een halve kilo aan gewicht ten opzichte van glanslak.

Komend seizoen bezetten de Deen Kevin Magnussen en de Brit Jolyon Palmer de stoeltjes bij Renault, dat terugkeert in de Formule 1 nadat het team van Lotus werd overgenomen. De Fransman Esteban Ocon is reservecoureur.

Elf wereldtitels

Renault was in het verleden al bijna veertig jaar actief in de koningsklasse van de autosport en won twaalf keer de titel voor constructeurs.

Het team van de Franse fabrikant deed mee aan meer dan zeshonderd races, won er 168 en behaalde elf individuele wereldtitels.

De eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen staat op zondag 20 maart in het Australische Melbourne op het programma.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie