Bij Mercedes zijn ze richting de start van het nieuwe Formule 1-seizoen beducht voor de snelheid van Ferrari.

"We weten dat ze ons op de hielen zitten", zegt coureur Nico Rosberg. "Ze zijn vooralsnog erg snel, zonder meer."

Waar Mercedes tijdens de twee testweken vooral imponeerde qua stabiliteit, klokte Ferrari op vijf van de acht dagen de snelste tijd op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

Rosberg is er daarom allerminst van overtuigd van dat Mercedes de concurrentie nog verder achter zich zal laten dan vorig seizoen. "We weten waar we min of meer staan ten opzichte van Ferrari en het zit erg dicht bij elkaar."

"Maar we kunnen niet zeggen of we een voorsprong of een achterstand hebben", aldus de 30-jarige Duitser, die vorig seizoen het constructeursklassement met een straatlengte voorsprong won met Mercedes.

Desondanks hoopt Rosberg dat de critici die zeggen dat Mercedes van de buitencategorie is gelijk zullen krijgen. "Maar laten we eerst maar eens twee weken wachten."

Compromis

Het Duitse team koos er in Barcelona voor om niet op snelle tijden in te zetten, maar om goed te testen waar de nieuwe W07-wagen toe in staat is.

"Je moet een compromis zien te vinden", verklaart Rosberg. "Je wilt niet direct aan iedereen laten zien hoe snel je bent. Dat is natuurlijk wel het allerbelangrijkst, maar daar zijn we nog niet honderd procent zeker van."

"Het is uitstekend gegaan, maar Ferrari zit erg dichtbij en het kan dus alle kanten op. Maar los daarvan ging het perfect en ik ben zeker klaar voor Melbourne."

Over twee weken gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start met de Grand Prix van Australië, waar het nieuwe kwalificatiesysteem geïntroduceerd wordt.