Max Verstappen heeft donderdag de meeste ronden gereden van alle coureurs tijdens zijn laatste testsessie in het voorzeizoen van de Formule 1 in Barcelona.

De 18-jarige Limburger van Toro Rosso kwam over de hele dag gezien tot 159 ronden op het Circuit de Catalunya. 

Verstappen klokte met 1.23,382 de derde tijd. Kimi Raikkonen van Ferrari reed met 1.22,765 de snelste ronde, gevolgd door Williams-coureur Felipe Massa (1.23,193) en Nico Hülkenberg (Force India, 1.23,251). 

Nico Rosberg van Mercedes bracht de vierde tijd (1.24,126) op de klokken. 

Verstappen leek bij zijn snelste ronde een kwalificatie te simuleren, aangezien hij vanuit de pits eerst opteerde voor een 'out lap' en daarna zijn 'vliegende ronde' inzette. De jongste Formule 1-coureur ooit leverde vooral een sterke eerste en derde sector af op de superzachte banden.

Verstappen hield een goed gevoel over aan de testdagen in Barcelona. "Vooraf had ik niet verwacht zoveel ronden te kunnen rijden. Ook vandaag bleek de betrouwbaarheid van de auto erg goed, anders kun je niet 159 ronden voltooien. Dat is erg positief."

"Natuurlijk willen we ons altijd blijven verbeteren en waar we in Melbourne zullen staan ten opzichte van de concurrentie is afwachten, maar nu zijn we blij. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat", aldus Verstappen.

Dinsdag kwam hij over de hele dag tot 144 ronden op het Circuit de Catalunya. Woensdag nam zijn teammaat Carlos Sainz plaats in de Toro Rosso.

Gesloten cockpit

Raikkonen werd donderdag de eerste coureur die testte met een gesloten cockpit. Vanaf 2017 is een dergelijk 'Halo-concept' verplicht in de Formule 1.

Vrijdag is de laatste testdag in Barcelona. Het Formule 1-seizoen begint op zondag 20 maart met de Grand Prix van Australië in Melbourne.