Max Verstappen heeft dinsdag de meeste ronden gereden tijdens de eerste dag van de tweede testweek in Barcelona.

De Nederlander kwam in totaal tot 144 ronden op het Circuit de Catalunya.

In de middagsessie passeerde de 18-jarige Verstappen 85 keer de streep, nadat hij 's ochtends al 59 ronden noteerde in zijn nieuwe Toro Rosso.

"Het was een erg productieve dag en daar ben ik blij mee", analyseerde de Limburger op Verstappen.nl. "Alles werkte naar behoren en we konden meer doen dan op ons programma stond. Dat is altijd positief."

Verstappen hecht nog niet te veel waarde aan de test en kan niet inschatten waar hij staat met zijn wagen. "We testen nog alle onderdelen van de auto en het maken van veel kilometers is voor ons het belangrijkste."

"We jagen nog geen snelle rondetijden na, maar proberen de auto tot in details te ontdekken en alle data die we hebben te valideren. Ik zit met vertrouwen in de auto, dat is altijd belangrijk."

Rosberg

Met 1.25,176 was Verstappen goed voor de zevende tijd, die hij noteerde op zachte banden. Nico Rosberg klokte met 1.23,022 al in de ochtendsessie de snelste tijd in zijn Mercedes. De Fin Valtteri Bottas was iets langzamer in zijn Williams (1.23,229).

Verstappen legde 21 ronden meer af dan nummer twee Bottas (123). De Duitser Nico Hülkenberg kwam tot 121 ronden in zijn Force India.

Als team was Mercedes opnieuw oppermachtig in Barcelona. De Duitse renstal noteerde in totaal 172 ronden; 90 voor wereldkampioen Lewis Hamilton en 82 voor Rosberg.

Vorige week

Vorige week dinsdag (121 ronden) en donderdag (110 ronden) kwam Verstappen ook al in actie op het Circuit de Catalunya. Toen kwam hij tot 1.25,393 als snelste tijd.

Woensdag, donderdag en vrijdag wordt er ook nog getest in Barcelona.