Max Verstappen heeft donderdagochtend namens Toro Rosso op de vierde dag van de testsessies in Barcelona 75 ronden afgelegd. Hij was na Lewis Hamilton, die liefst 99 ronden reed, het meest productief.

De snelste ronde van Verstappen ging op mediumbanden in 1.25,393, goed voor de derde tijd.

Daarmee was de 18-jarige Nederlander bijna twee seconden langzamer dan Kimi Raikkonen, die in zijn Ferrari op superzachte banden met 1.23,477 de op twee na snelste tijd van deze week klokte.

Hamilton reed in een Mercedes met een nieuwe neus, een zogenaamde 'S-duct'. Niemand liet deze week zoveel ronden noteren in de ochtendsessie als de Brit. Donderdagmiddag komt Nico Rosberg namens Mercedes in actie.

Kevin Magnussen (Renault) kwam op mediumbanden na Raikkonen tot de snelste rondetijd in 1.25,263. Fernando Alonso had problemen met de koeling van zijn McLaren en reed slechts drie ronden. Hij noteerde geen tijd.

Pitstops

Verstappen hield een goed gevoel over aan zijn eerste sessie. "Het ging goed. We hebben weer veel rondjes gereden, dat is het allerbelangrijkste nu", zei hij volgens Verstappen.nl.

"Veel rijden, de auto beter begrijpen, kijken hoe de auto zich houdt, dat is het belangrijkste. En we hebben pitstops geoefend."

Verstappen wisselde enkele snelle ronden af met iets langzamere. "Dat was om te leren hoe de auto voelt als je iets harder pusht. Vanmiddag gaan we een race-afstand rijden. En dan maken we ook weer twee pitstops."

Dinsdag verscheen Verstappen voor het eerst op het Circuit de Catalunya. Toen kwam hij in de ochtend tot 59 ronden en eindigde hij 's middags op een totaal van 121. Zijn snelste rondetijd was toen 1.26,755.