Fernando Alonso is ervan overtuigd dat alleen McLaren in de toekomst in staat is om Mercedes af te troeven in de strijd om het wereldkampioenschap.

In de voorbije twee seizoenen domineerde Mercedes, waar Lewis Hamilton twee keer de wereldtitel veroverde en Nico Rosberg net zo vaak genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Alonso, die in 2014 overstapte van Ferrari naar McLaren, speelde vorig seizoen een bijrol met een zeventiende plaats. Zijn teammaat Jenson Button werd zestiende. Het Britse team eindigde met slechts 27 punten op de negende plaats in het constructeursklassement.

"Vorig seizoen waren we er niet klaar voor", erkent tweevoudig wereldkampioen Alonso tegenover Motorsport.com. "Dit jaar zullen we hopelijk een belangrijke stap voorwaarts zetten."

De 34-jarige Spanjaard denkt overigens niet dat het McLaren dit seizoen al lukt om Mercedes naar de kroon te steken. "In 2017 is de stap die we zetten hopelijk nog groter en hopelijk kunnen we Mercedes dan verslaan. Ik denk namelijk dat alleen McLaren daartoe in staat is."

Sabbatical

In de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen gaf Alonso toe dat hij had overwogen om een sabbatical te nemen. Hij sprak daarover met teambaas Ron Dennis, maar gaat desondanks gewoon van start.

Alonso kwam dinsdag voor het eerst in actie bij de testsessies in Barcelona. Hij reed in totaal 119 ronden en klokte 1.26,082 als snelste rondetijd.