Sebastian Vettel blikt met een goed gevoel terug op de eerste testdag van de Formule 1 in Barcelona. De Duitser van Ferrari noteerde maandag de snelste tijd op het Circuit de Catalunya.

"Met deze wagen zetten we een stap vooruit", evalueert Vettel tegenover Autosport.com. "De eerste indruk is heel positief, het gevoel is goed. Sowieso is het fijn om al een flink aantal rondes te rijden."

Veel waarde aan zijn tijd hecht Vettel niet. "Het is beter om volgende maand eerste te zijn, maar ik ben liever de snelste dan de langzaamste. We zijn in elk geval blij met de auto."

Vettel kwam tot 69 rondes, ruim de helft minder dan de 156 van Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

"In het ideale geval hadden wij ook meer kilometers afgelegd, het is echter heel normaal dat er nog wat issues zijn op zo'n eerste dag. Daarvoor neem je dan de tijd. Wij hebben misschien niet zoveel rondes als Mercedes afgelegd, maar er is voldoende reden om tevreden te zijn."

Vettel zegevierde vorig jaar, in zijn debuutseizoen voor Ferrari, in drie races. Daarmee was de viervoudig wereldkampioen de enige coureur die de dominantie van Mercedes wist te onderbreken.

Tweede dag

Dinsdag kruipt Vettel opnieuw achter het stuur in de Ferrari, waarna hij het stokje woensdag en donderdag overdraagt aan zijn teammaat Kimi Raikkonen.

Max Verstappen komt dinsdag ook in actie namens Toro Rosso.