Het in de voorbije twee Formule 1-seizoenen zeer dominante Mercedes verwacht dat Ferrari en McLaren-Honda zich in de komende jaargang zullen manifesteren als serieuze uitdagers.

"Niemand bij ons rekent erop dat we gaan winnen", zegt Andy Cowell, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de motor van Mercedes, in gesprek met de BBC.

"Iedereen hier gaat ervan uit dat we worden verslagen door Ferrari. En Honda wordt ook een bedreiging."

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg wonnen sinds 2014 liefst 32 van de 38 Grands Prix.

In beide seizoenen pakte de Duitse renstal met overmacht de titel bij de constructeurs en reed Hamilton naar de eindzege in het kampioenschap bij de coureurs.

Cowell wijst echter op de "bijzondere" opmars van Ferrari. Na een dramatisch 2014 won aanwinst Sebastian Vettel afgelopen seizoen drie races voor de 'Scuderia'.

Alonso

Ook McLaren-Honda komt er volgens de Brit aan. In het eerste seizoen van de samenwerking speelde het team van Fernando Alonso geen enkele rol van betekenis door het gebrek aan vermogen van de Honda-motor.

In de ogen van Cowell was dat logisch omdat Honda minder tijd had om de motor te ontwikkelen ten opzichte van de bedrijven die in 2014 al in de Formule 1 zaten.

"Ze hebben ongetwijfeld geleerd van de ontwikkelingen van afgelopen jaar. We weten precies hoe McLaren werkt en ik weet zeker dat ze veel terrein gaan goedmaken."