Kevin Magnussen rijdt komend seizoen definitief voor Renault, zo heeft de Franse renstal woensdag bevestigd bij de presentatie van de nieuwe wagen voor het komende seizoen.

De Deen volgt bij Renault Pastor Maldonado op, die eerder deze week al bekendmaakte dat hij niet op de starting grid zal staan als in maart het nieuwe seizoen begint in Australië.

Magnussen (23) was tot vier maanden geleden reservecoureur bij McLaren. In 2014 was hij daar nog één van de vaste coureurs. Magnussen werd samen met zijn nieuwe teammaat Jolyon Palmer gepresenteerd. De 19-jarige Fransman Esteban Ocon is reservecoureur.

Renault, dat Lotus overnam, onthulde de auto die het bij de eerste tests zal gebruiken. De RS16 is zwart met gele accenten en is over twee weken in Barcelona voor het eerst op het circuit te zien. Het Formule 1-team liet weten dat kleuren van de wagen nog aanpassingen zullen ondergaan.

Carlos Ghosn, de president van Renault, sprak in Viry-Châtillon de ambities van de renstal uit. "We hebben het team het doel meegegeven om binnen drie jaar op het podium te geraken."

Elf wereldtitels

Renault keert komend seizoen terug in de Formule 1. Het was in het verleden al bijna veertig jaar actief in de koningsklasse van de autosport en won twaalf keer de titel voor constructeurs.

Het team van de Franse autofabriek deed mee aan meer dan zeshonderd races, won er 168 en behaalde elf individuele wereldtitels. De meeste van deze titels werden gewonnen als motorleverancier.

In 2005 en 2006 veroverde Fernando Alonso de wereldtitel in dienst van Renault, dat tot en met 2014 nog de motoren leverde aan Lotus.

Vorig jaar was het Franse bedrijf motorleverancier voor Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen. Komend seizoen zal Red Bull nog steeds met een krachtbron van Renault rijden, terwijl Toro Rosso is overgestapt naar Ferrari-motoren.

Video: Renault presenteert nieuwe Formule 1-wagen

Renault presenteert nieuwe Formule 1-wagen
Renault presenteert nieuwe Formule 1-wagen