Max Verstappen kan terugkijken op een prima debuutjaar in de Formule 1, maar de jongste coureur aller tijden merkt dat hij nog niet is uitgeleerd bij Toro Rosso.

"Het is goed voor mijn ontwikkeling om nog een seizoen hier te blijven, zodat ik sommige facetten van de sport beter onder de knie kankrijgen", zegt de 18-jarige Verstappen in een interview met Motorsport.

De Limburger eindigde het seizoen met 49 punten op een knappe twaalfde plek in het WK-klassement en wordt in de gaten gehouden door Mercedes. Ook Verstappen is in zijn nopjes met zijn eerste jaar, zeker omdat hij gedurende het seizoen beter in vorm kwam.

"We haalden zes races op rij punten binnen, dus daar kan ik tevreden over zijn. Het is ook mooi om aan andere teams te laten zien dat ik constant ben in mijn prestaties en daarnaast snel kan rijden."

Angst

Hoewel Verstappen een prima eerste jaar achter de rug heeft in de koningsklasse van de autosport, had de jonge Nederlander naar eigen zeggen wat lichte twijfels bij zijn snelle debuut.

"Dat hoort er ook een beetje bij", vindt Verstappen. "Toen ik de overstap maakte van het karten naar de Formule 3, vroeg ik mezelf ook af of ik wel goed genoeg was. Maar je moet gewoon vertrouwen houden in jezelf en alles op je af laten komen. Dat heb ik ook afgelopen jaar gedaan in de Formule 1."