Haas F1 Team, dat komend seizoen zijn debuut zal maken in de koningsklasse van de autosport, hoopt in zijn eerste race in Australië al goed genoeg te zijn voor een plek in de top tien.

"We zouden graag in de punten rijden in Melbourne", zegt teambaas Guenther Steiner maandag tegen Sky Sports. "Dat is ons streven, samen met een goed optreden laten zien."

"We willen laten zien waar we de laatste twee jaar hard voor gewerkt hebben en hopen dat er geen grote problemen zullen zijn. Dat is ons belangrijkste doel op dit moment."

De Amerikaanse renstal van eigenaar Gene Haas debuteert in 2016 in Formule 1 met de coureurs Romain Grosjean, die overkwam van Lotus, en Esteban Gutierrez. Haas F1 heeft een technische samenwerking met Ferrari en zal ook met de motoren van het Italiaanse bedrijf rijden.

Grosjean

Die samenwerking moet ervoor zorgen dat de debutant niet helemaal vanaf nul hoeft te beginnen, maar Steiner geeft toe dat het lang moeilijk was om mensen te vinden die wilden werken voor Haas F1.

"Het was lastig om mensen aan te trekken en om geloofwaardig te zijn, omdat een paar teams de laatste jaren failliet zijn gegaan. Het was niet makkelijk om mensen ervan te overtuigen dat wij voor lange tijd in de Formule 1 zullen blijven."

Volgens de Italiaanse teambaas zorgde het aantrekken van de ervaren Grosjean, die de laatste vier jaar goed presteerde namens Lotus, voor een flinke impuls.

"Mensen zeiden: 'Als Romain Grosjean, een van de beste en meest ervaren coureurs in de Formule 1, overstapt naar het team, dan zal hij wel weten wat hij doet'. Veel goede mensen solliciteerden daarna voor een baan bij ons."

De eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen is op 20 maart in Australië.