Formule 1

Red Bull-teambaas tevreden over 2015 ondanks matige resultaten

Hoewel Red Bull Racing in 2015 weinig successen boekte, blikt teambaas Christian Horner toch met een redelijk positief gevoel terug op het jaar.

"Het was een zwaar seizoen, maar soms wordt een groep hechter van tegenslag", zegt Horner tegen Motorsport.com.

Red Bull Racing-coureurs Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo kwamen niet verder dan de respectievelijk zevende en achtste plaats in het kampioenschap in een seizoen waarin de leiding van de Oostenrijkse renstal zich geregeld beklaagde over het gebrek aan vermogen van de Renault-motor.

"Als we puur kijken naar hoe we samenwerkten, naar het collectief, dan hebben we geen slecht jaar achter de rug", vindt Horner.

"We dokterden goede strategieën uit en hadden de snelste pitstops. Bovendien sloegen we toe op de momenten dat we een kans kregen. Sommige dingen konden we niet controleren, maar andere zaken wél, en die gingen goed."

Onvrede

Uit onvrede over sommige ontwikkelingen in de Formule 1 dreigde Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz meer dan eens zijn teams (Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen) terug te trekken uit de Formule 1.

"Ik denk dat hij op een bepaald moment het gevoel had dat ze hem weg wilden hebben", aldus Horner. "Dat bepaalde mensen Red Bull niet in de Formule 1 wilden. Waarom zou hij dan verplichtingen aangaan?"

Red Bull Racing rijdt komend seizoen met de naam van de Zwitserse horlogefabrikant TAG Heuer op de Renault-motoren.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie