McLaren-teambaas Eric Boullier is ervan overtuigd dat de ergste problemen met motorleverancier Honda achter de rug zijn en dat de renstal sterker aan de start zal verschijnen van het nieuwe Formule 1-seizoen.

"We hebben even zwaar geleden en dat was pijnlijk, maar ik geloof dat we vanaf volgend jaar veel competitiever zullen zijn", zegt de Fransman in gesprek met Motorsport.com.

McLaren kende een bijzonder moeizaam eerste seizoen met Honda. Het Britse team eindigde met slechts 27 punten op de negende plaats in het constructeursklassement en coureurs Jenson Button en Fernando Alonso kwamen respectievelijk niet verder dan de zestiende en zeventiende plek in de WK-stand.

Boullier heeft echter nooit overwogen om de samenwerking met Honda te beëindigen. "Ik denk vanwege de volwassenheid van de relatie die we met Honda hebben en het feit dat men begrijpt wat er mis is gegaan. Daarnaast weet ik wat zij van plan zijn om te doen."

"Bij het concept van de auto tastten we nog enigszins in het donker, maar na een jaar kunnen we controleren wat wel en niet heeft gewerkt. Ik weet dat de auto van volgend jaar nu al beter is dan die we nu op het circuit hebben gehad. Dus volgend jaar zetten we een stap voorwaarts."

"Alles wordt beter. Ik heb het nog niet over podiumplaatsen over specifieke resultaten, maar ik zeg alleen dat we competitiever zullen zijn."

Mercedes

McLaren zal in 2016 aan moet haken bij Mercedes, wil het daadwerkelijk weer een rol van betekenis kunnen spelen in de Formule 1. In 2015 stond er geen maat op de Engelse wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg.

"Als je Mercedes wil verslaan, dan moet je simpelweg beter zijn", zegt Boullier. "Zij hebben briljante engineers, briljante techneuten, een briljante auto, briljante motor en briljante rijders."

"Maar ik denk dat we hetzelfde in huis hebben; de beste techneuten, engineers en coureurs, maar nog niet de beste auto en ook niet de beste motor. Dus daar moeten we hard aan werken."