Formule 1

Mercedes-baas Wolff volgt ontwikkeling Verstappen op de voet

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt de ontwikkeling van Max Verstappen bij Toro Rosso nauwlettend in de gaten te houden, al maakt hij zich geen illusies de jonge Nederlander op korte termijn aan te kunnen trekken.

Verstappen maakte afgelopen Formule 1-seizoen veel indruk. Hij pakte namens het satellietteam van Red Bull Racing de nodige punten en eindigde als twaalfde in de WK-stand.

"Hij is een jongen om in de gaten te houden. Ik vind het mooi om te zien hoe hij samen met zijn vader de dingen aanpakt. Hij heeft zijn plekje in de Formule 1 zeker veroverd", aldus Wolff tegen Motorsport.com.

"Hij is momenteel geen optie voor ons, want hij ligt voor meerdere jaren vast bij Red Bull. Als je het risico neemt om een coureur zich te laten ontwikkelen, zoals Red Bull doet, dan moet je daar respect voor hebben."

"In zo'n proces willen wij ze niet lastigvallen. Als er iets op ons pad komt, is het goed. Zo niet, dan niet."

2014

Wolff bevestigt dat hij in 2014 gesprekken met Verstappen had, maar dat de Limburger uiteindelijk voor Red Bull koos. Volgens de Oostenrijker was dat een logische keuze.

"Ik kon Max niet zo'n gestructureerd programma aanbieden als zij. Ik voelde dat hij een groot talent is, maar bij ons kon hij bijvoorbeeld alleen test- of reserverijder worden. Het is heel logisch dat hij voor Red Bull koos."

De 18-jarige Verstappen rijdt komend seizoen opnieuw voor Toro Rosso. De toekomst van de renstal was enige tijd onzeker doordat de samenwerking met motorleverancier Renault werd beƫindigd, maar uiteindelijk werd met Ferrari een nieuwe partner gevonden.

Bij Mercedes staan Lewis Hamilton en Nico Rosberg onder contract. Hamilton pakte voor het tweede jaar op rij de wereldtitel en Rosberg werd tweede. De ploeggenoten kenden onderling een aantal incidenten.

Tip de redactie