Formule 1

'Ferrari mag niet de fout maken om te ontspannen na beter jaar'

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft de druk op zijn Formule 1-team opgevoerd door te stellen dat het in de winter hard moet werken om volgend jaar een winnende auto op het circuit te krijgen.

"Als ik één advies kan geven aan iedereen die werkt op Maranello, dan is dat het ze doodsbang moeten zijn voor het begin van de lente", zei Marchionne volgens Motorsport.com op de thuisbasis van Ferrari.

"Het WK wordt beslist in de winter wanneer de auto voor het nieuwe jaar wordt klaargemaakt. We weten niet wat Mercedes gaat doen en zelfs tijdens de wintertests zullen we daar nog geen antwoord op krijgen. We zullen pas in maart bij de eerste race in Australië weten of we ons werk goed hebben gedaan."

Ferrari eindigde in het recent afgelopen Formule 1-seizoen voor het eerst in drie jaar als tweede in de stand om de constructeurstitel. De Italiaanse renstal verkleinde het gat met Mercedes, maar het team van wereldkampioen Lewis Hamilton was nog steeds zeer dominant.

"De komende drie maanden zullen niet makkelijk worden", stelde Marchionne. "We moeten niet de fout maken om te ontspannen na dertien podiumplaatsen en drie zeges. Volgend seizoen wordt heel lastig."

"Ik denk wel dat Mercedes wat meer respect voor ons heeft gekregen, maar niet veel meer, want zij hebben het WK gewonnen. De enige manier om respect te krijgen is door iets te laten zien in Australië."

Kracht

Teambaas Maurizio Arrivabene reageerde op de woorden van zijn baas door te stellen dat hij hoopt dat de door Marchionne genoemde 'angst' positief kan werken op zijn team.

"Die 'positieve angst' geeft ons de kracht om dingen voor elkaar te krijgen. Dat is wat de president bedoelt."

De eerste race van het nieuwe jaar is op 20 maart in Australië.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie