Mercedes heeft een werknemer van het Formule 1-team voor de rechter gesleept wegens diefstal van vertrouwelijke data. Volgens de Duitse renstal wilde de man deze informatie doorspelen naar zijn nieuwe werkgever Ferrari.

Persbureau Bloomberg zag dinsdag de dagvaarding in.

Benjamin Hoyle werkte sinds 2012 bij Mercedes en had inzage in alle technische gegevens van de Mercedes-motoren. In mei van dit jaar kondigde hij aan dat hij aan het einde van 2015 zou vertrekken.

Toen Mercedes kort daarna ter ore kwam dat hij zou overstappen naar concurrent Ferrari, werd Hoyle overgeplaatst en mocht hij geen werkzaamheden meer verrichten voor het Formule 1-team.

Hoyle slaagde er echter toch in technische data te ontfutselen en Mercedes beschouwt dit als een onrechtmatige daad. Met de gestolen informatie had Ferrari zijn voordeel kunnen doen. Mercedes eist van de rechter dat Hoyle in 2016 niet voor Ferrari of een ander Formule 1-team mag werken.

Mercedes won afgelopen seizoen de constructeurstitel met 275 punten voorsprong op Ferrari. Lewis Hamilton kroonde zich in dienst van de Duitse renstal tot wereldkampioen.