Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft dinsdag bevestigd dat de Grand Prix van de Verenigde Staten volgend seizoen gewoon wordt verreden.

Op de wedstrijdkalender van de internationale automobielfederatie (FIA) voor 2016 stond nog een vraagteken achter de race in Texas.

Door de financiële problemen van het Circuit of the Americas in Austin heeft Ecclestone nog geen contract ondertekend met de Amerikaanse organisatie.

Volgens de Brit zal de GP van de Verenigde Staten echter gewoon worden verreden. "Daar ben ik zeker van. Ze zullen hun financiën op orde krijgen", zegt Ecclestone tegen Sky Sports.

De toekomst van de Amerikaanse Grand Prix in de Formule 1 is in gevaar, omdat de overheid van de staat Texas de subsidie voor het circuit in Austin heeft gekort.

Subsidie

Het Circuit of the Americas werd voor de eerste F1-race in 2012 een subsidie van 250 miljoen dollar over tien jaar beloofd, maar dit jaarlijkse bedrag van 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) van de staat Texas is voor dit jaar teruggebracht naar 19,5 miljoen dollar (18 miljoen euro).

Zonder de financiële steun van de staat - en door de financiële strop van het verregende GP-weekend van dit jaar - zal het lastig zijn om de kosten voor een Formule 1-race te betalen.

Op de kalender van volgend jaar is de GP van de Verenigde Staten één van het recordaantal van 21 races. De race in Austin staat gepland voor 23 oktober 2016.