Max Verstappen is zondag bij het jaarlijkse autosportgala in Londen verkozen tot 'rookie' van het jaar in de Formule 1.

De 18-jarige Nederlander van Toro Rosso versloeg in de verkiezing onder meer zijn teamgenoot Carlos Sainz en Sauber-coureur Felipe Nasr.

Verstappen sleepte vrijdag bij het prestigieuze FIA-gala in Parijs ook al de titel 'rookie' van het jaar in de wacht. Daar werd hij ook verkozen tot persoonlijkheid van het jaar en won hij een prijs voor zijn inhaalmanoeuvre op Nasr op het circuit van Spa-Francorchamps. (Bekijk beelden van de inhaalactie)

Ook bij het autosportgala in Londen werd Verstappen geroemd om zijn inhaalacties. "Het is moeilijk om uit te leggen hoe ik dat doe", zei de Limburger in Londen. "Ik zie het gaatje en ga er dan vol voor."

"Mijn actie op Spa was erg risicovol, maar met de topsnelheid die we dit jaar hadden bij Toro Rosso moest ik wat proberen in de bochten."

Brundle

Verstappen ontving de prijs uit handen van commentator en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle, die de Nederlander complimenteerde met de manier waarop hij zich in zijn debuutjaar heeft gemanifesteerd.

"Hij is echt een verrijking voor de Formule 1 en geeft ons veel om over te praten", sprak de 56-jarige Brit. "De manier waarop hij rijdt en het gevoel dat hij met zijn wagen heeft: ik wilde dat ik dat had."

Verstappen eindigde in zijn debuutseizoen als twaalfde in de WK-stand. Hij pakte in tien races punten en eindigde op een totaal van 49.