Max Verstappen rijdt volgend seizoen definitief met een Ferrari-motor bij Toro Rosso. De renstal bevestigde vrijdag de overeenkomst die al in de lucht hing.

De Italiaanse fabrikant kreeg van de FIA onlangs toestemming om in 2016 Ferrari-motoren uit 2015 te gebruiken. Toro Rosso kwam daarvoor in aanmerking.

Afgelopen seizoen maakte Toro Rosso gebruik van de motoren van Renault, net als Red Bull Racing. De krachtbron van Ferrari is naar schatting tussen de vijftig en tachtig pk sterker.

Red Bull en ook Verstappen kenden veel problemen met Renault, vooral door gebrekkige betrouwbaarheid en een gebrek aan vermogen.

Toro Rosso, waar naast Verstappen ook Carlos Sainz als coureur onder contract staat, maakte tussen 2007 en 2013 eveneens gebruik van de motoren van Ferrari.

Vruchtbaar

"Het is geweldig om weer met Ferrari samen te werken. We hadden eerder al een vruchtbare samenwerking en ik weet zeker dat het niet lang duurt voordat die samenwerking weer succesvol wordt voortgezet", aldus Toro Rosso-baas Franz Tost.

"Het klopt dat het krapjes wordt voor ons om klaar te zijn voor de eerste tests, maar we hebben er de juiste mensen voor. We zullen er met zijn allen voor zorgen dat we de concurrentie aankunnen."

Ferrari levert ook motoren aan Sauber en het nieuwe Haas F1 Team.