Het laat Max Verstappen koud dat hij ondanks een sterk debuutseizoen in de Formule 1 niet tot de drie genomineerden behoort voor de titel sportman van het jaar.

Shorttracker Sjinkie Knegt, BMX'er Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbeldam maken kans op de eretitel. Deze drie nominaties deden de nodige stof opwaaien.

"Dat maakt voor mij niet uit. Dan kan ik fijn thuisblijven en hoef ik niet op en neer te rijden", aldus Verstappen in een interview met NU.nl over het ontbreken van zijn naam.

De 18-jarige coureur van Toro Rosso vindt dat hij geen erkenning nodig heeft via dergelijke nominaties. "Nominaties zijn mooi, maar van mij hoeft het niet. Dan moet ik weer in een pak aankomen en daar hou ik niet zo van."

Internationale erkenning

Verstappen hecht er meer waarde aan dat hij internationale erkenning krijgt. Zo ontving hij vanuit de Britse autosportwereld veel bekroningen. "Dat is uiteindelijk ook het belangrijkste. Daar wordt gekeken naar de prestaties gedurende het hele seizoen."

"Ook denk ik dat ze iets beter kunnen inschatten met wat voor een auto je rijdt ten opzichte van de topteams", aldus de Limburger. "De waardering van ex-Formule 1-coureurs weegt voor mij natuurlijk toch wel wat zwaarder."

In 2016 rijdt Verstappen weer voor Toro Rosso. De eerste testdag voor het nieuwe seizoen vindt 22 februari plaats op het circuit van Barcelona. De eerste race is op 20 maart in Australië.