Lewis Hamilton vindt dat de spanningen tussen hem en zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg worden overdreven.

"We willen gewoon allebei wereldkampioen worden, dus dat maakt het lastig als je voor hetzelfde team racet. Maar de spanningen in onze relatie worden altijd een beetje opgeblazen'', aldus de Brit donderdag bij de BBC.

Hamilton vindt ook niet dat hun rivaliteit negatieve gevolgen heeft voor Mercedes, maar hij is wel van mening dat Rosberg vaak klaagt. "Zo is hij nu eenmaal, maar dat laat ik van me af glijden.''

De 30-jarige wereldkampioen benadrukt dat racen in de Formule 1 geen spelletje is. "Je kunt niet aardig voor elkaar zijn. Ik race niet om vrienden te maken. Elke kans om in te halen, moet je pakken."

"Dat wil niet zeggen dat je iemand bewust van de baan moet rijden, maar wel dat je sterk en onverbiddelijk moet zijn. Dat kun je aan elke wereldkampioen vragen. In die zin kun je Rosberg en mij eigenlijk geen teamgenoten noemen."

Moeilijk

Hamiltons uitspraken volgen op de kritiek die Mercedes-teambaas Toto Wolff woensdag uitte aan het adres van de twee Mercedes-coureurs.

Wolff liet weten dat hij de verstoorde relatie tussen zijn coureurs beu is. "We hebben het soms zelfs moeilijk als we een race winnen. Er is altijd een coureur teleurgesteld of boos. Dat heeft een negatieve invloed op het team en dat moet echt stoppen."

Hamilton (tien) en Rosberg (zes) wonnen dit jaar samen zestien van de negentien races in de Formule 1. De Brit heeft nog een contract tot eind 2018 bij Mercedes. De Duitser ligt nog een jaar vast.