Mercedes overweegt wereldkampioen Lewis Hamilton of Nico Rosberg te vervangen als de moeizame relatie tussen beide teamgenoten schadelijk wordt voor het Formule 1-team.

Dat zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegenover Motorsport.com.

Volgens de Oostenrijker is de samenwerking tussen Hamilton en Rosberg het grootste zwakke punt van het team. De problemen die zich voordoen als één van de twee coureurs verliest vindt hij niet langer acceptabel.

"We hebben het soms moeilijk ook al winnen we de race op zondag. Er is altijd één coureur teleurgesteld en boos. Dat heeft negatieve invloed op het team en moet stoppen", stelt Wolff.

Hamilton en Rosberg hadden diverse conflicten gedurende het seizoen. Na de Grand Prix in Austin, waar Hamilton wereldkampioen werd, beschuldigde Rosberg zijn teamgenoot ervan dat hij hem van de baan gereden had.

Gelijkwaardige coureurs

De teambaas wist vooraf dat het hebben van twee coureurs in één team die allebei voor de wereldtitel gaan voor problemen zou kunnen zorgen.

"We hebben drie jaar geleden de beslissing genomen om twee gelijkwaardige coureurs te contracteren om het team beter en sneller te ontwikkelen. Voor de toekomst gaan we opnieuw overwegen of de huidige twee coureurs het beste zijn voor dit team."

"Het karakter en de persoonlijkheid van de coureurs zijn cruciale ingrediënten voor het succes van Mercedes. Als die niet overeenkomen met onze filosofie volgt er mogelijk een verandering in de line-up."

Aardige mensen

Wolff stapt mogelijk af van zijn filosofie om twee gelijkwaardige coureurs in de Mercedes-auto’s te plaatsen. "Het is belangrijk om twee talentvolle en snelle coureurs te hebben, maar we willen ook met aardige mensen kunnen werken."

Het contract van Rosberg bij Mercedes loopt tot en met 2016. Drievoudig wereldkampioen Hamilton verlengde eerder in 2015 zijn contract met drie jaar tot het einde van 2018.