Mercedes was in het zondag afgesloten Formule 1-seizoen wederom zeer dominant, maar Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft er alle vertrouwen in dat het team van wereldkampioen Lewis Hamilton volgend jaar te kloppen is.

"We weten dat er nog heel veel werk aan de winkel is en dat Mercedes heel sterk is, maar we weten ook dat we beter kunnen zijn dan zij. Ze zijn te verslaan", aldus Vettel na de Grand Prix van Abu Dhabi, de slotrace van het Formule 1-seizoen 2015.

De 28-jarige Duitser was dit jaar met 278 WK-punten de 'best of the rest'. Mercedes-coureurs Hamilton en Nico Rosberg eindigen als eerste en twee in de WK-stand met respectievelijk 381 en 322 punten.

Dat duo eindigde ook op het Yas Marina Circuit als eerste (Rosberg) en tweede (Hamilton), de twaalfde keer in negentien Grands Prix dat Mercedes de bovenste twee plaatsen in beslag nam. Het verschil met Ferrari, de nummer twee in de strijd om de constructeurstitel, was liefst 273 punten.

"Maar we weten dat als we hard werken, dat we de auto en motor kunnen verbeteren. Als wij het als coureurs ook nog wat beter doen, dan kunnen we heel sterk zijn", zei Vettel, die in zijn eerste jaar bij Ferrari goed was voor drie zeges.

"We kijken heel erg uit naar volgend jaar. We willen uiteindelijk niet langer de jager zijn. We willen het omdraaien en zelf het dominante team zijn."