​Fernando Alonso beaamt dat hij heeft overwogen een jaar vrijaf te nemen, maar gaat ervan uit dat hij volgend seizoen gewoon weer aan de start bij de eerste Grand Prix in de Formule 1.

Dat zegt de Spanjaard nadat teambaas Ron Dennis zich liet ontvallen dat Alonso serieus over een sabbatical nadacht en niet kon verzekeren dat de 34-jarige coureur in 2016 weer actief is namens McLaren.

Alonso haast zich echter om te zeggen dat het scenario op dit moment niet aan de orde is. "Mijn intentie is om gewoon te racen en ik denk ook dat dat het geval zal zijn."

De tweevoudig wereldkampioen geeft toe wel over het idee te hebben gesproken met Dennis. "Ik heb over veel gekke ideeën nagedacht. We zullen zien hoe het volgend jaar is, maar het is niet mijn plan om niet te racen. Al kun je niets met honderd procent zekerheid zeggen."

Snelheid

Het gebrek aan snelheid bij de auto van McLaren lag volgens Alonso vijf maanden geleden ten grondslag aan het scenario van een sabbatical, maar dat speelt nu geen rol meer. "We boeken vooruitgang, al zie je dat door pech nog niet direct terug."

"We zijn echter veel positiever over de snelheid dan voorheen. Mijn plan is om te racen en te winnen, of in elk geval mee te dingen om de prijzen", verzekert Alonso, die nog een contract voor twee jaar heeft bij McLaren.

De Spanjaard bezet met slechts elf punten de zeventiende plaats in de WK-stand, met zondag nog één Grand Prix op het programma in Abu Dhabi.