Hoewel Max Verstappen vrijdag niet verder kwam dan de twaalfde en dertiende tijd bij de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi, maakt de coureur van Toro Rosso zich nog geen zorgen.

"We zijn niet blij met de plek waar we staan maar we zijn niet ongerust", aldus Verstappen op zijn officiële website.

"Dit gebeurde ons ook in Brazilië waar we uiteindelijk ook competitief waren. We zijn met de setup de goede richting in gegaan gedurende de sessie. Als alle stukjes op de goede plek vallen zijn we een heel eind."

Verstappen werd twee weken geleden tiende in Brazilië, terwijl hij op vrijdag tijdens de oefensessies genoegen moest nemen met de veertiende plaats.

Rondjes

De 18-jarige Limburger liet in Abu Dhabi in de eerste training met een 1.45.718 de twaalfde tijd noteren. In de tweede oefensessie ging de Toro Rosso-coureur naar een 1.43.662, waarmee hij 1,6 seconde langzamer was dan snelste man Nico Rosberg.

Verstappen reed wel de meeste rondjes van allemaal. De huidige nummer twaalf van de WK-stand ging in totaal 72 keer de baan rond.

Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Zondagmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd begint de race.