Max Verstappen is vlak voor de afsluitende Grand Prix van zondag in Abu Dhabi zeer tevreden over het verloop van zijn debuutseizoen in de Formule 1.

"Mijn eigen verwachtingen heb ik overtroffen", vertelt de 18-jarige coureur van Toro Rosso op de website van de Formule 1. "Ik veroverde meer punten dan ik had gedacht. Dat is heel erg cool."

Verstappen werd in maart bij zijn debuut in Australië de jongste Formule 1-coureur aller tijden. "Ik heb me nooit druk gemaakt om mijn leeftijd, ik ben gewoon doorgegaan met waar ik in de F3 mee bezig was."

De grootste wens van Verstappen voor 2016 is een motor met meer vermogen dan de Renault van dit seizoen. Het is nog niet bekend met welke motorenleverancier Toro Rosso in zee gaat.

"Ik wil de strijd aangaan met een team als Force India. De races zijn echt pijnlijk voor ons, zij winnen zo veel terrein op de rechte stukken. Een beetje meer vermogen maakt het leven makkelijker. Met een echt goede motor hadden we dit seizoen op het podium kunnen eindigen, al hadden dan wel enkele coureurs de strijd moeten staken."

Top tien

Met alleen de race van zondag voor de boeg bezet Verstappen de twaalfde plaats in de WK-stand, met nog alle kansen op een plek in de top tien.

"Het is natuurlijk wat anders als je vecht voor de titel, maar een tiende of twaalfde plaats maakt niet veel verschil."