Sebastian Vettel blikt aan de vooravond van de laatste Grand Prix met een goed gevoel terug op het Formule 1-seizoen. Komend jaar hoopt de Ferrari-coureur mee te strijden om de wereldtitel.

"Voor mij was het een uitstekend seizoen door mijn drie zeges", laat Vettel weten aan Sky Deutschland. "Ik denk dat die successen hebben geholpen om door te pakken, zodat we in 2016 nog sterker voor de dag komen."

Voorafgaand aan de race in Abu Dhabi van zondag bezet Vettel de derde plaats in de WK-stand. Stijgen of dalen zit er niet meer in voor de viervoudig wereldkampioen die bezig is aan zijn eerste jaar bij Ferrari.

Hoewel Vettel 97 punten minder heeft dan wereldkampioen Lewis Hamilton, acht hij het niet onmogelijk om de Mercedes-coureur volgend seizoen serieus te bedreigen.

"De verleiding is natuurlijk groot om aan mooie dingen te denken. In de winter kunnen we veel zaken veranderen, dat is het moment om stappen te zetten."

Raikkonen

Vettels teammaat Kimi Raikkonen is een stuk minder tevreden over zijn prestaties in 2015. "Het was vrij gemiddeld eigenlijk. Beter dan afgelopen jaar, maar nog lang niet goed genoeg", meldt de Fin in gesprek met Sky Sports.

Raikkonen, die de vijfde plaats in het WK bezet, is in elk geval blij dat Ferrari competitiever is dan vorig seizoen.

"En nu hopen we Mercedes te verslaan. Ik ga alleen geen beloftes doen, de tijd zal het leren of we in 2016 mee gaan doen om de titel."