Het Formule 1-seizoen had Max Verstappen niet lang genoeg kunnen duren. ''Het is jammer dat zondag alweer de laatste race van het seizoen is."

"Het had mooi geweest als we nog een paar weken hadden kunnen racen. Gelukkig heb ik thuis een simulator'', aldus de 18-jarige coureur van Toro Rosso woensdag.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de seizoensafsluiter. Met Lewis Hamilton staat de wereldkampioen al vast. Voor Verstappen valt er nog wel wat te winnen in het emiraat.

De jonge Nederlander staat twaalfde in de WK-stand met 49 punten, gelijk met Romain Grosjean en drie punten achter Nico Hülkenberg. Dat betekent dat Verstappen nog kan strijden voor de tiende plaats in de eindafrekening.

''Het is een behoorlijk steile leercurve voor mij geweest. Ik ben heel erg tevreden over mijn eerste jaar, we hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit. Hopelijk lukt dat ook deze week in Abu Dhabi'', zegt de Limburger.

Veel bochten

Verstappen denkt dat er wel wat te halen valt in het kleine staatje. ''Ook al heeft het circuit lange rechte stukken, er zijn ook veel bochten. Dus dat is goed. Het wordt interessant om te starten bij daglicht en te finishen als het nacht is - een race in de ondergaande zon. Het is perfect voor een 'laatste dag op school'.''

Bovendien kan hij samen met stalgenoot Carlos Sainz in de strijd om de constructeurstitel Lotus nog voorbij (zevende om zesde). ''Als we het seizoen zouden afsluiten als zesde, zou dat geweldig zijn. We gaan ervoor.''