Jenson Button vertrouwt erop dat McLaren in het volgende Formule 1-seizoen beter voor de dag zal komen dan in het huidige jaar.

Samen met teamgenoot Fernando Alonso speelt hij dit seizoen geen rol van betekenis. Button bezet in de WK-stand de zestiende plaats en de Spanjaard staat een plaats lager.

"We wisten dat het een moeilijk seizoen zou worden en met name in de laatste races hadden we het lastig. Het zou mooi zijn om meer betrouwbaarheid te zien en daar werken we hard aan", zegt Button tegen Autosport.com.

De 35-jarige Brit besloot eerder dit seizoen om ook volgend seizoen voor McLaren te racen. De voormalig wereldkampioen maakte die keuze niet voor niets.

"Dit jaar was meer een testjaar voor ons. In sommige races hebben we het niet slecht gedaan, maar in de meeste gevallen waren we aan het testen en uitproberen met onder meer de motor en de wagen zelf."

Winter

Button verwacht het volgend seizoen samen met Alonso beter te doen. "In iedere race hebben we weer nieuwe dingen toegepast. Of je het nu terugziet in de rondetijden of niet, het is allemaal gericht op volgend jaar."

Ondanks het leerzame seizoen is er volgens Button nog veel werk te verzetten.  "Het wordt een lange winter. We hebben onze tijd hard nodig, maar we kijken er allemaal naar uit."

Komend weekeinde staat in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma. Lewis Hamilton is al zeker van de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport.