Max Verstappen gaat ervan uit dat hij ook komend Formule 1-seizoen in dienst van Toro Rosso zal blijven racen.

Mede door het uitblijven van een motordeal bij Red Bull Racing en Toro Rosso was er speculatie dat de 18-jarige Verstappen wellicht een stap hogerop zou maken, maar de Nederlander ziet dat zelf niet gebeuren.

"Ik heb geen stappenplan in mijn hoofd", zegt Verstappen tegen De Telegraaf. "Mijn enige plan is om gewoon gas te blijven geven. Dat is uiteindelijk ook dat telt. Dan krijg je vanzelf de kans hogerop te komen."

"Het is afwachten hoe de auto eruit komt te zien, zeker ten opzichte van de concurrentie. Dat heb ik als coureur ook niet de hand. Maar ik heb er wel vertrouwen in. We zijn een sterk team met goede mensen, zeker ook in de fabriek in Faenza."

Met name aan het begin van het huidige Formule 1-seizoen kende Verstappen veel problemen met zijn motor, waardoor hij een aantal keer uitviel.

Ervaring

Verstappen denkt wel dat hij in de toekomst de stap naar een team als Mercedes of Ferrari kan maken. "Ik geloof dat ik die stap aankan, ja. Of ik er nu al klaar voor zou zijn? Moeilijk te zeggen."

"Het enige verschil is de ervaring die zij wel hebben en ik nu nog minder. Maar qua snelheid durf ik de strijd zeker wel aan. Maar dat kun je vooraf moeilijk zeggen. Dan zul je eerst een keer in die auto moeten zitten."

Momenteel staat Verstappen op de elfde plaats in de WK-stand met 49 punten. Over een week staat in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma.