Teambaas Franz Tost van Toro Rosso vindt dat Max Verstappen zondag optimaal presteerde met zijn negende plaats tijdens de Grand Prix van Brazilië.

De 18-jarige Limburger viel tijdens de een na laatste race van het seizoen op met enkele inhaalacties. Zijn tiende plek werd later omgezet in een negende positie door de diskwalificatie van Felipe Massa.

"Max reed excellent. In het begin werd hij gepasseerd door coureurs die simpelweg meer vermogen hadden", aldus Tost op de website van Toro Rosso.

"Gelukkig handhaafde hij zich op de elfde plaats en kon hij vanaf die positie fantastische gevechten aangaan met Pastor Maldonado, Romain Grosjean, Sergio Perez en Felipe Nasr. Zijn inhaalacties waren van buitengewone kwaliteit. Max haalde steeds in de bochten in door gecontroleerde risico's te nemen. De andere coureurs passeerden alleen op rechte stukken."

Langzaam

Tost erkende dat het Interlagos-circuit niet ideaal was voor Toro Rosso. "De strategie was goed, maar we moeten accepteren dat we hier te langzaam waren in vergelijking met bijvoorbeeld Lotus. Gelukkig ligt er over twee weken in Abu Dhabi een heel ander circuit."

Verstappens teammaat Carlos Sainz viel al in de beginfase uit. "Ik baal heel erg voor hem, dit is al de zevende keer dat hij moet opgeven door een technisch probleem", uitte Tost zijn medeleven.