Felipe Massa is zondagavond na de Grand Prix van Brazilië gediskwalificeerd omdat hij met een te warme band aan de start verscheen. Daardoor stijgt Max Verstappen van de tiende naar de negende plek.

De achtste plaats van Massa wordt geschrapt, omdat de rechterachterband van de 34-jarige Braziliaan van Williams aan het begin van de race te warm was.

De maximale bandentemperatuur was vastgesteld op 110 graden Celsius, maar Massa had volgens de officiële website van de Formule 1 vlak voor de start een bandentemperatuur van 137 graden.

Verstappen ging als tiende over de finish, maar stijgt naar de negende plek en pakt zo twee punten voor het WK-klassement in plaats van één.

Nico Rosberg schreef de Grand Prix op zijn naam, gevolgd door zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Beroep

Williams is in beroep gegaan tegen de straf. Hoofdingenieur Rob Smedley laat aan Motorsport.com weten dat het team geen flauw benul heeft hoe de meting van de FIA tot een temperatuur van 137 graden kan komen, aangezien eigen data een waarde van 107 graden Celsius aangaf.

"Sterker nog, de laatste keer dat we onze sensor konden uitlezen vlak voor de start was de temperatuur 104 graden. En onze tweede sensor, die onafhankelijk opereert van de ander, gaf ook aan dat we aan de regels voldeden. Ik heb geen idee waar de meting van de FIA vandaan kan komen."