Fernando Alonso was zaterdag erg gefrustreerd nadat hij al in het begin van de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix zijn wagen aan de kant moest zetten vanwege motorproblemen, maar hij probeert desondanks positief te blijven.

De 34-jarige Spanjaard kampte in Brazilië voor de tweede keer in 24 uur met problemen aan zijn krachtbron en kon geen tijd neerzetten in de kwalificatie. Daardoor moet de tweevoudig wereldkampioen zondag tijdens de race achteraan moet starten. 

"Ik ben erg gefrustreerd dat ik niet kon deelnemen aan de kwalificatie. Dat overkwam me ook al tijdens de race in Mexico", zegt Alonso tegen Autosport.com.

"Dit is een zware periode, maar we moeten leren van onze problemen, onze fouten, en proberen ze volgend jaar niet te maken."

Alonso kon ook wel lachen om de situatie in Brazilië, waar hij al voor de elfde keer dit seizoen zijn motor moest wisselen. "Ik zal in Abu Dhabi beter voorbereid zijn en mijn telefoon en zonnebrand meenemen", grapte de Spanjaard.

Alonso toonde tijdens de kwalificatie al dat hij moedeloos wordt van de situatie bij McLaren. Hij ging op een stoel naast het circuit in de zon zitten nadat hij zijn wagen vanwege de motorproblemen aan de kant had gezet.

Drastische maatregelen

De ervaren Spanjaard verwacht weinig verbetering te zien tijdens de laatste race in Abu Dhabi. "We staan het hele seizoen al achteraan, dus dat zal hier ook het geval zijn en dat geldt ook voor in Abu Dhabi. Als we daar Q1 niet overleven, is het niet eens een teleurstelling meer. Het is de realiteit."

"We weten dat en we moeten de puzzelstukjes voor volgend jaar in elkaar gaan leggen. Grote problemen vragen om drastische maatregelen en ik denk dat we daar nu mee bezig zijn. Ik blijf optimistisch."