Nico Rosberg toonde zich zaterdag verheugd met zijn vijfde pole position op rij. De Duitser was in Brazilië de snelste in de kwalificatie en hoopt zijn goede uitgangspositie in de race te verzilveren met de winst.

Rosberg troefde zijn teamgenoot bij Mercedes Lewis Hamilton op het Interlagos-circuit nipt af. De nummer twee in de WK-stand kijkt daarom met vertrouwen uit naar de race van zondag.

"Ik ben erg tevreden over hoe het ging. Ik heb de beste plaats voor de race. In Q3 kwam alles samen en het laatste rondje was op de limiet."

Volgens Rosberg heeft hij de laatste tijd hard gewerkt aan het verbeteren van zijn kwalificatie. "Ik moest hierin beter worden, dus heb ik er veel energie in gestoken. Maar ik heb er geen precieze verklaring voor dat het de laatste tijd zo goed gaat."

De Duitser van Mercedes hoopt het seizoen op een goede manier af te sluiten en de tweede plaats in de WK-stand veilig te stellen. "Ik ben hier en ik wil winnen. Het is altijd beter dan op een positieve manier te eindigen dan in mineur."

Hamilton

Hoewel Hamilton genoegen moest nemen met de tweede plaats achter Rosberg, was de wereldkampioen blij met hoe zijn kwalificatie verliep.

"Mijn belangrijkste taak dit seizoen heb ik volbracht. De balans in de wagen was erg goed. In het begin van de kwalificatie ging het heel goed, maar ik kon net niet doordrukken in Q3."