Max Verstappen keek zaterdag met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. 

De Nederlander zette de tiende tijd neer, hoewel hij in de vrije trainingen dit weekeinde nog de nodige problemen had met zijn Toro Rosso.

De 18-jarige Verstappen start zondag door een straf van Daniel Ricciardo bovendien als negende en denkt dat hij in de race op het Interlagos-circuit nog een paar plekken kan stijgen.

"Ik ben blij dat we na de problemen van vrijdag door konden dringen tot Q3 op een baan die onze auto niet echt goed ligt, dus eigenlijk ging het best goed. En dat had ik niet verwacht", zegt de Limburger op zijn eigen site.

"We staan voor de Lotussen, onze grootste rivalen, wat ook positief is. En dicht bij de Red Bulls. In de lange runs ging het vrijdag eigenlijk niet verkeerd, hoewel ik niet blij was met de auto, dus ik verwacht dat het morgen iets beter gaat."

Strategie

Verstappen is van mening dat de juiste strategie zondag doorslaggevend zal zijn voor een goede klassering. "We verwachten dat het droog blijft en dan zal het heel kort bij elkaar zitten. Veel zal afhangen van de strategie omdat de banden erg afbouwen.”

Verstappen hoopt zondag voor de zesde race op rij in de punten te rijden. Hij staat met nog twee Grands Prix te gaan tiende in de WK-stand met 47 punten.