Max Verstappen en Carlos Sainz rijden ook volgend jaar voor Toro Rosso als het Italiaanse team dan nog steeds actief is in de Formule 1.

Toro Rosso heeft voor volgend seizoen nog geen motorleverancier nadat Red Bull Racing besloot de samenwerking met Renault voortijdig te beëindigen. Toro Rosso is het satellietteam van Red Bull.

Omdat er nog geen motorleverancier is, heeft de renstal van Verstappen nog niet officieel bevestigd wie de twee coureurs volgend jaar zullen zijn. Maar volgens teambaas Franz Tost wil Toro Rosso verder met de Limburger en de Spanjaard Sainz.

"Als we volgend seizoen op de grid staan, verwacht ik dat zij beiden nog steeds de coureurs van Toro Rosso zullen zijn, want tot nu toe hebben ze het erg goed gedaan en natuurlijk willen we ze behouden voor het team", zei de Oostenrijker op een persconferentie in Brazilië.

Volgens Tost is het nog steeds onduidelijk of Toro Rosso daadwerkelijk deelneemt aan het Formule 1-seizoen in 2016. "We zullen het zien. Ik ben ervan overtuigd en erg optimistisch dat het wel het geval is."

Ferrari

Christian Horner, teambaas van Red Bull, meldde donderdag dat zijn team zeer waarschijnlijk ook volgend seizoen gewoon starten in de Formule 1. Daarmee zou ook de toekomst van Toro Rosso verzekerd zijn. De Italiaanse renstal zou al een akkoord hebben bereikt met Ferrari als nieuwe motorleverancier.

Verstappen maakt in zijn eerste seizoen direct indruk in de Formule 1. De 18-jarige Nederlander eindigde tweemaal als vierde en bezet de tiende plaats in het klassement. Hij werd al in verband gebracht met andere teams, maar liet donderdag al weten dat hij voorlopig goed op zijn plek is bij Toro Rosso.