Max Verstappen kende vrijdag geen perfecte eerste racedag bij de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander spinde in beide vrije trainingen en kende met name in de tweede sessie flink wat problemen met zijn Toro Rosso.

"Het was een redelijke dag, maar het was niet de beste dag want we moeten nog wat tijd vinden", vertelt Verstappen na de tweede vrije training op het circuit van Interlagos aan Verstappen.nl

De 18-jarige Nederlander, die in de eerste sessie als achtste eindigde en later op de dag bij de tweede vrije training de veertiende tijd neerzette, was wel tevreden over het aantal rondes dat hij vrijdag reed.

"We hebben vandaag veel kunnen rijden, wat heel belangrijk was. Want het wordt een race die heel moeilijk wordt voor de banden."

Aanpassingen

Verstappen klaagde tijdens de trainingen over de boordradio al meerdere malen over de balans in zijn Toro Rosso.

"We zijn aan het begin van de training direct naar buiten gegaan op de harde band, want er was dreiging van regen. We hadden wat aanpassingen gedaan aan de auto, maar die hebben niet helemaal goed uitgepakt", legt de Limburger uit.

"Daarna zijn we op de zachte band naar buiten gegaan en kwam er meteen een rode vlag (omdat Fernando Alonso zijn McLaren aan de kant moest zetten, red.). "Maar daarmee was ook meteen de piek van de banden eraf. Daarnaast was de balans ook op de zachte band niet helemaal goed."

Hamilton

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg zetten de snelste tijd neer in respectievelijk de eerste en tweede vrije training.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd begint de derde vrije training, vanaf 17.00 uur gevolgd door de kwalificatie. De race is zondag om 17.00 uur.