Van Amersfoort Racing is er wederom in geslaagd om een bekende naam te strikken. Pedro Piquet, de jongste zoon van racelegende Nelson Piquet, gaat volgend seizoen voor het Nederlandse team rijden in de Formule 3.

Eerder dit jaar gaf Van Amersfoort Racing al een kans aan Mick Schumacher, de talentvolle zoon van Michael Schumacher. Ook Max Verstappen reed voor het team.

De 17-jarige Pedro Piquet is tweevoudig F3-kampioen in zijn thuisland Brazilië. Vader Nelson Piquet werd in 1981, 1983 en 1987 wereldkampioen in de Formule 1.

Zijn andere zoon, de 30-jarige Nelson Piquet jr., was ook actief in de Formule 1. Hij reed in 2008 en 2009 voor Renault.

Ambities

"In Europa heb ik de kans om te groeien als coureur en kan ik laten zien wat ik kan", zei Pedro Piquet woensdag bij de bekendmaking van het nieuws op de website van zijn nieuwe team.

Eigenaar Frits van Amersfoort noemde het een compliment dat Pedro en Nelson voor zijn team hebben gekozen. "'We gaan hem helpen om zijn ambities om te zetten in resultaten."