Lewis Hamilton is ziek en heeft koorts. De wereldkampioen in de Formule 1 vertrekt om die reden later dan gepland naar São Paulo voor de Grand Prix van Brazilië.

Hij zal echter zondag zeker starten in de voorlaatste race van het jaar, meldde een woordvoerder van zijn renstal Mercedes woensdag. ''Hij komt wat later aan op advies van de dokter, maar kan gewoon racen.''

De Brit stelde vorige maand in Texas zijn derde wereldtitel veilig, maar liet zich eerder al ontvallen dat hij in Brazilië graag wil winnen.

De 30-jarige coureur beschouwt een zege op het circuit van Interlagos als een eerbetoon aan zijn grote idool Ayrton Senna. ''Dit was zijn thuisrace. Je voelt zijn aanwezigheid als je in São Paulo racet'', zei de Brit op de website van de Formule 1.

Senna veroverde net als Hamilton drie keer de wereldtitel; de Braziliaan verongelukte in 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino. Hamilton won de Grand Prix van Brazilië nog nooit. Senna slaagde er in zijn actieve jaren pas bij zijn achtste poging in.