Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Brazilië die komend weekeinde wordt verreden op Interlagos.

De Nederlander rekent het circuit tot één van zijn favorieten en hoopt met Toro Rosso een goed resultaat neer te zetten in de voorlaatste race van het Formule 1-seizoen.

"De lay-out van de baan is erg mooi om te rijden en is een van mijn favoriete banen geworden. Ik kijk er echt naar uit om hier weer te rijden", blikt de 18-jarige coureur vooruit op Verstappen.nl.

Verstappen werkte vorig jaar al een vrije training af in Brazilië. "Ik ben er klaar voor, ik had er hier vorig jaar tijdens de eerste vrije training op vrijdag echt plezier in."

"Ik reed toen pas de derde officiële training van mijn carrière en voelde me meer vertrouwd dan bij mijn eerdere vrije trainingen in Japan en Amerika."

'Uitdagend'

Toro Rosso bezet in het constructeursklassement momenteel de zevende plaats, met slechts zes punten achterstand op Lotus. Het team kan derhalve goede zaken doen op Interlagos.

"We zullen het gat kleiner moeten maken en doorvechten voor de zesde plek. Interlagos is ook speciaal omdat het circuit tegen de klok in wordt gereden wat het voor ons ook uitdagender maakt."

Verstappen is bezig aan zijn debuutseizoen in de koningsklasse van de autosport en veroverde in zeventien Grands Prix al 47 punten, waarmee hij tiende staat in het WK-klassement.

Het seizoen wordt op 29 november afgesloten op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi.