Renault gaat waarschijnlijk toch de motor leveren aan Red Bull Racing voor het komende Formule 1-seizoen.

Alleen Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz moet nog akkoord gaan met het vernieuwen van de overeenkomst, zo meldt Autosport.com.

Mateschitz liet eerder dit jaar weten het contract met het Franse bedrijf, dat loopt tot en met 2016, te willen beëindigen vanwege de motorproblemen en de tegenvallende prestaties van coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat in het huidige seizoen.

De eigenaar van de teams Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen had vervolgens veel moeite om een alternatief te vinden voor het volgende Formule 1-seizoen en dreigde zelfs zijn teams volledig terug te trekken.

Red Bull dacht eerder dit jaar in Mercedes een andere leverancier gevonden te hebben, maar het Duitse bedrijf haakte op het laatste moment af. Ook gesprekken met Ferrari en Honda leverden uiteindelijk niets op, waardoor Red Bull nu toch weer bij Renault uitkomt.

Door de vernieuwde overeenkomst zal Red Bull meer geld gaan betalen aan Renault, waardoor het bedrijf meer mogelijkheden heeft om de motor verder te ontwikkelen.

Van Toro Rosso, dat voor zijn toekomst in de Formule 1 afhankelijk is van een motordeal bij Red Bull Racing, werd vorige maand al bekend dat het dicht bij een akkoord zou zijn met Ferrari over een krachtbron voor volgend seizoen.