Er is volgens Lotus-directeur Matthew Carter een grote kans dat het Formule 1-team na dit seizoen wordt overgenomen door Renault.

De Franse fabrikant is nu nog motorleverancier van Red Bull Racing en satellietteam Toro Rosso waarvoor Max Verstappen rijdt, maar die samenwerking wordt na dit seizoen beëindigd.

Afgelopen zomer waren er al sterke geruchten rond Renault en Lotus, maar sindsdien bleef het lang stil. Volgens Carter is er in de tussentijd een stap voorwaarts gezet.

"Renault heeft ons een intentieverklaring gegeven, dus achter de schermen werken beide partijen keihard om ervoor te zorgen dat het rondkomt", zegt Carter volgens Motorsport.com. "Er is progressie, maar dit zijn dingen die tijd nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat gebeuren, maar het kan nog even duren."

"We weten dat in het bedrijfsleven nog alles kan gebeuren zolang er geen handtekeningen gezet zijn, maar we hebben er alle vertrouwen in."

Andere naam

Mocht de deal met Renault doorgaan, dan zal Lotus volgend seizoen onder een andere naam racen. "We hebben momenteel een licentie voor de naam Lotus, maar die zal dan beëindigd worden", aldus Carter.

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost zou als Renault-adviseur een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen met Lotus, het team dat momenteel Mercedes als motorleverancier heeft. Die verbintenis loopt tot 2020.

Red Bull en Toro Rosso zijn door het naderende afscheid van Renault nog altijd op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Ferrari sloot eerder een samenwerking uit, maar zette de deur maandag weer op een kier.