Ferrari is bereid om een oplossing voor het motorenprobleem van Red Bull Racing te bieden, al zullen de Italianen niet de dezelfde krachtbron leveren als waarover het eigen team de beschikking heeft.

"De mogelijkheid van een samenwerking met Red Bull blijft een reële optie, maar niet in de zin dat ze dezelfde motor kunnen gebruiken als ons eigen team", vertelt Ferrari-president Sergio Marchionne maandag op Finali Mondiali in Mugello.

Red Bull kondigde eerder dit jaar aan dat het de samenwerking met Renault wilde beëindigen, maar de eigenaar van de teams Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen had vervolgens veel moeite om een alternatief te vinden voor het volgende Formule 1-seizoen.

Mercedes en Honda lieten weten Red Bull niet van motoren te willen voorzien en ook Ferrari leek geen optie meer. De Oostenrijkers zouden zelfs weer in gesprek zijn met Renault om de samenwerking toch voort te zetten.

Marchionne stelt nu een andere vorm van samenwerking voor. "We kunnen onze hulp aanbieden bij het ontwikkelen van een krachtbron. Niet alleen voor Red Bull, maar ook voor andere teams."

Ecclestone

De president van Ferrari heeft dit plan naar eigen zeggen al voorgelegd aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone en Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en diens invloedrijke adviseur Helmut Marko.

"Ik heb dit Mateschitz en Marko ook verteld: het is niet mijn droom om Mercedes te verslaan. Mijn droom is om Ferrari zijn volledige potentieel te laten bereiken."

Mateschitz gaf eind september nog aan dat Red Bull na 2015 volledig stopt met Formule 1 als het geen Ferrari-motoren krijgt die gelijkwaardig zijn aan die van het fabrieksteam van de Italiaanse fabrikant.

Van Toro Rosso, dat voor zijn toekomst in de Formule 1 afhankelijk is van een motordeal bij Red Bull Racing, werd vorige maand al bekend dat het dicht bij een akkoord zou zijn met Ferrari over een krachtbron voor volgend seizoen.