Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt dat de huidige situatie bij zijn renstal en Toro Rosso aantoont dat de Formule 1 een onafhankelijke motorleverancier nodig heeft.

"Het is cruciaal, omdat het inmiddels meer dan duidelijk is dat er momenteel geen regels zijn die motorenleveranciers voorschrijven dat ze een krachtbron moeten leveren, laat staan voor een competitieve prijs", aldus Horner tegen Autosport.com.

"Een onafhankelijke motor is voor ons dus overduidelijk nodig voor de toekomst van de Formule 1."

Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen hebben momenteel geen motorenleverancier voor volgend jaar. Red Bull kondigde eerder dit jaar aan het nog doorlopende contract met Renault op te willen zeggen, maar het heeft nog geen vervanger kunnen vinden.

Toro Rosso zou dicht bij een deal met Ferrari zijn, maar de renstal kan alleen door in de Formule 1 als Red Bull Racing ook een motor vindt voor volgend jaar.

"Het is belangrijk dat er een competitieve en betaalbare motor als alternatief is als je op zoek bent naar een nieuwe motor", zegt Horner.

Ecclestone

Formule 1-baas Bernie Ecclestone en FIA-president Jean Todt lieten vorige maand al weten dat ze graag zouden zien dat er weer een onafhankelijke motorleverancier komt in de Formule 1.

Het ligt daardoor in de lijn der verwachting dat zij in de volgende vergadering van de strategiegroep van de koningsklasse van de autosport voor een onafhankelijke motor zullen stemmen, maar het is vervolgens de vraag of de teams er ook mee instemmen.

Horner denkt dat andere renstallen ook bereid zijn om mee te denken vanwege de kostenbesparing die het plan met zich mee kan brengen. "Want er zijn genoeg teams die financiële problemen hebben."

Momenteel kent de Formule 1 vier motorleveranciers: Mercedes, Ferrari, Renault en Honda.