Eigenaar Dietrich Mateschitz van Red Bull Racing geeft zijn team tot eind november de kans om een nieuwe motorleverancier te vinden voor volgend seizoen.

"Ik stel de deadline om voor een nieuwe leverancier te zorgen met drie weken uit", aldus Mateschitz dinsdag volgens Autosport.

In eerste instantie hoopte Red Bull eind oktober al op duidelijkheid, maar de zoektocht verloopt vooralsnog erg moeizaam. Onder meer Mercedes en Ferrari zagen het niet zitten om motoren te leveren aan de renstal.

"De situatie is duidelijk. We krijgen geen motoren van andere teams, omdat ze denken dat wij sneller zijn dan de concurrentie. Zoals we weten is moed en teamspirit niet te koop."

Eerder werd door Red Bull besloten om de samenwerking met Renault te beëindigen. Dat contract liep nog door tot 2016, maar er heerste onvrede bij de renstal over de kwaliteit van de Franse leverancier.

Afscheid

Technisch directeur Adrian Newey van Red Bull Racing dreigde enkele weken geleden met een vertrek uit de Formule 1 vanwege de moeizame zoektocht naar een motorleverancier.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone garandeerde vlak daarna dat de renstal niet uit de sport zal verdwijnen. Max Verstappen rijdt voor zusterploeg Toro Rosso.