Lewis Hamilton denkt dat de teamleiding van Mercedes ervoor heeft gezorgd dat niet hij, maar zijn teammaat Nico Rosberg afgelopen zondag de Grand Prix van Mexico won

Op twee derde van de race werd de Britse wereldkampioen naar binnen geroepen voor verse banden. Rosberg had toen een achterstand van achttien seconden.

"Misschien denkt het team dat ze extra lief moeten zijn. Wat ik daarmee bedoel? Vraag het aan teambaas Toto Wolff en adviseur Niki Lauda. Achter de schermen proberen ze ervoor te zorgen dat hij gelukkig blijft", laat Hamilton optekenen in The Guardian.

Een week eerder hekelde Rosberg een actie van zijn teammaat Hamilton tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

In de eerste bocht duwde de Engelsman zijn wagen voor die van zijn teamgenoot, die moest uitwijken en zo'n wijde bocht maakte, dat hij terugviel van de eerste naar de vijfde plaats.

"Hij reed bijna bij me naar binnen en dat vind ik echt te ver gaan, maar de teamleiding heeft niet eens de moeite genomen ernaar te kijken. Dat heeft me zeer verwonderd", foeterde Rosberg.

Hamilton vindt dat Mercedes in Mexico het risico had moeten nemen hem niet naar binnen te roepen. "Er is niets meer te verliezen, beide wereldtitels zijn al binnen. Met de meeste beslissingen ben ik het eens, maar daarvan is deze keer geen sprake."