Honda zou bereid zijn vanaf volgend seizoen te fungeren als motorenleverancier van Red Bull Racing. Volgens teambaas Christian Horner van de Oostenrijkse renstal blokkeert McLaren-baas Ron Dennis echter een overeenkomst.

Dennis beroept zich op een contractuele afspraak die vorig jaar werd gemaakt met Honda.

De Japanse motorenfabrikant zou alléén als partner van McLaren mogen fungeren, tenzij de Britse renstal een uitzondering wil maken.

"Honda wil het graag doen", aldus Horner in gesprek met Autosport.com. "Maar helaas bestaat er een contract tussen hen en McLaren waar wij niets mee te maken hebben."

"Ik heb er alleen met Dennis over gesproken en zijn mening is duidelijk."

Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, liet onlangs weten dat Honda met de FIA juist de afspraak had gemaakt aan meerdere teams een motor te leveren als daar behoefte aan zou zijn.

"Daar weet ik niets van", aldus Horner. "Wij zijn daar niet bij betrokken."

Verstappen

Red Bull Racing is al maanden op zoek naar een nieuwe motorenpartner. De samenwerking met Renault wordt na dit jaar, ondanks een doorlopend contract, beëindigd.

Eigenaar Dietrich Mateschitz van Red Bull heeft al enkele keren gedreigd zijn teams (Red Bull Racing én het Toro Rosso van Max Verstappen) terug te trekken uit de Formule 1 als er geen oplossing wordt gevonden.

Toro Rosso zou dicht bij een akkoord zijn met Ferrari om net als tussen 2007 en 2013 gebruik te maken van de motoren van de Italianen. 

"Ik ben ervan overtuigd dat alles op zeer korte termijn zal worden opgelost", zei teambaas Franz Tost afgelopen week.