Max Verstappen was zondag van mening dat zijn negende plaats het maximaal haalbare was in de Grand Prix van Mexico.

De Nederlander van Toro Rosso vertrok vanaf de achtste positie op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez en verzamelde in de vijfde race op rij punten voor het WK-klassement.

"Mijn race ging best goed", blikt de 18-jarige coureur terug op Verstappen.nl. "Mijn start was prima en ik ging naar P6, daar was ik erg blij mee. De eerste 'stint', waarin ik mijn eigen tempo kon rijden, ging ook erg goed."

​Nadat Verstappen zich qua tempo enige tijd kon meten met de coureurs van Red Bull, moest hij Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat laten gaan omdat zijn motor te heet werd.

"Vanaf dat moment was het niet de gemakkelijkste race", aldus de Limburger. "Ik moest rustig aan doen om de auto te koelen en dat heeft me helaas veel tijd gekost. Door het gebrek aan topsnelheid kon ik de Force India's niet achter me houden."

"Ik maakte een foutje in het stadiongedeelte, maar Sergio Perez zou me toch wel voorbij zijn gegaan. De negende plek is waar we vandaag thuis hoorden. We hadden het niet beter kunnen doen", stelt Verstappen.

Bekijk het optreden van Verstappen terug:

Punten

De Formule 1-debutant bezet na zeventien races met 47 punten de tiende positie in het WK-klassement. "Dat ik weer punten heb gehaald, voor de vijfde keer op rij, is erg positief voor het team. Dat hoop ik in Brazilië voort te kunnen zetten."

Over twee weken wordt de Grand Prix van Brazilië verreden op het circuit in São Paulo. Over vier weken wordt het seizoen afgesloten in Abu Dhabi.