Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher blijft strijdbaar in zijn herstel van een ski-ongeluk. Dat bevestigt FIA-baas Jean Todt.

Schumacher (46) liep in december 2013 in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op toen hij met zijn hoofd een steen raakte.

"Michael is een goede vriend van me en ik sta ook dicht bij zijn familie", aldus Todt tegenover ESPN. "Ik zie Michael vaak en hij vecht nog steeds. We moeten er voor zijn familie voor zorgen dat hij strijdbaar blijft."

Vorig jaar juni ontwaakte Schumacher uit zijn coma. In september keerde hij terug naar zijn huis in het Zwitserse Gland, waar hij behandeld wordt.

Over Schumachers precieze gezondheidstoestand is nog altijd weinig bekend. In mei van dit jaar meldde zijn management dat het de goede kant op zou gaan, maar details werden niet prijsgegeven.

Trots

De 69-jarige Todt vindt dat de bijzondere prestaties van Schumacher, die naast zijn zeven wereldtitels ook 91 Grand Prix-zeges boekte in de Formule 1, nog eens werden benadrukt bij de wereldtitel die Lewis Hamilton onlangs pakte.

"Het was interessant toen Lewis vorige week voor de derde keer wereldkampioen werd. Ik zag de cijfers en was trots op wat Michael heeft gepresteerd. Je bent geneigd om dat te vergeten."